Löfven och Macron pratade miljö och migration

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Löfven och Macron pratade miljö och migration Senaste nytt om flyktingkrisen

Löfven och Macron pratade miljö och migration - - Jag vill tacka Sverige för att landet är en stark internationell partner och tacka för partnerskapet i Mali och för samarbetet i FN:s säkerhetsråd där vi arbetar i perfekt harmoni, sade Macron vid ett gemensamt framträdande i Elyséepalatset.

- Jag vill berömma Macrons klimatpolitik, kvitterade Löfven.

Mötet mellan Macron och Löfven kretsade kring EU-samarbetets framtidsfrågor. Migration, jobb, tillväxt och säkerhet var frågor som stod högt på dagordningen.

- Sverige tog sitt ansvar och mer därtill när landet enbart under 2015 tog emot över 160 000 asylsökande. Det uppmärksammades i Paris. Min önskan är en genomgripande och djärv reform av den europeiska asylpolitiken, sade Macron.

- Vi har talat om hur vi bättre ska kunna hantera flödena av migranter, en fråga som berör bägge våra länder. EU behöver omgående ett nytt gemensamt system där alla medlemsstater delar på ansvaret. Vi har också pratat om de bakomliggande orsakerna i Afrika söder om Sahara där både Sverige och Frankrike har internationell närvaro, sade Löfven.

De båda ledarna talade också om EU:s sociala toppmöte som arrangeras i Sverige i november. Löfven riktade sig till Macron:

- Jag är väldigt glad att du har tackat ja till att komma. Jag hoppas att det mötet kommer att visa EU:s medborgare att unionen finns till för att förbättra deras dagliga liv.

Frankrike och Sverige har också enats om ett bilateralt innovationssamarbete, fokuserat på förnyelsebar energi och klimatsmarta lösningar.

- Vi kan skapa jobb och en mer hållbar ekonomisk tillväxt, sade Löfven.

Under besöket i Paris kommer Stefan Löfven även att möta den franska premiärministern Édouard Philippe.

Källa - 2017-07-31 19:02

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+