Löfven ser viss enighet före toppmöte

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Löfven ser viss enighet före toppmöte Senaste nytt om flyktingkrisen

Löfven ser viss enighet före toppmöte - - Vi var överens om att vi behöver fokusera och leverera på det som har betydelse för människor i deras vardag - exempelvis jobben. Inte minst ungdomsarbetslösheten behöver knäckas. Ungdomar behöver få framtidstro, säger Löfven (S) till TT efter mötet utanför Berlin.

Vid middagsbordet hos Merkel fanns också Danmarks och Finlands statsministrar samt Nederländernas premiärminister. Måltiden var ett förmöte, ett av flera, som Merkel håller med totalt 15 kollegor i EU under fyra dagar. Syftet är att planera det informella toppmötet om EU:s framtid utan Storbritannien i Bratislava om tre veckor och Merkel är den EU-ledare som än så länge har sista ordet om dagordningen.

"Social trygghet"

Britternas EU-nej har sänt chockvågor runt om i unionen - och frågan är nu vad länderna vill inrikta sig på i framtiden för att undvika förlust av fler medlemmar.

- Jag har också från min sida framfört att vi måste få ett mycket starkare socialt Europa. Människor måste känna social trygghet i en tid när saker och ting förändras, säger Löfven.

Han har också sagt att han inte tror på att EU ska ta på sig fler stora uppgifter.

Däremot säger Löfven att han ser viss enighet om ett gemensamt ansvar för asylmottagningen, och ännu mer samsyn om att länderna som tagit emot många flyktingar från olika konflikter bör få ytterligare stöd från Bryssel. Det rör inte minst Turkiet, Jordanien och Libanon som tagit emot väldigt många flyktingar från kriget i Syrien.

- Vi behöver göra mer tillsammans på global nivå för att hjälpa människor som befinner sig i svåra situationer runt om i världen. Det jobbet ligger framför oss, men där finns stor enighet, säger Löfven.

"Olika vägar"

Han betonar att inga beslut eller uttalanden kom ut av mötet, och att det heller inte var meningen.

- Diskussionerna fortsätter nu.

TT: Men under ert möte - kom det fram några tydliga oenigheter?

- Ibland kan man ha olika vägar framåt, men jag tycker inte det.

Källa - 2016-08-27 17:03

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+