Löfven siktar in sig på SD väljare

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Löfven siktar in sig på SD väljare Senaste nytt om flyktingkrisen

Löfven siktar in sig på SD väljare - I ett internt mejl uppmanas de drygt 700 S-medlemmarna i Helsingborgstrakten att bara ta plats i Elinebergsskolans aula i mån av plats. Mötet med Socialdemokraternas toppduo är inte tänkt som valpepp för medlemmarna, utan för att locka potentiella nya väljare.

- Det är en tydligt uttalad plan nationellt att vi framåt vårkanten måste börja bygga relationer med väljare som tidigare kanske har lagt sin röst på Sverigedemokraterna, säger Anders Svärd, valledare för S i Helsingborg.

- Att prata för redan frälsta ger ju inget resultat. De flesta som sympatiserar med oss vet redan var de ska lägga sin röst, säger han, med tillägget att ingen medlem som dyker upp kommer att portas från mötet.

Så sent som i fredags höll Stefan Löfven och migrationsminister Heléne Fritzon pressträff om att S vill behålla den nuvarande strikta migrationspolitiken när den tillfälliga lagen löper ut nästa år. Den strama asylpolitiken ska gälla till dess att EU lyckas komma överens om gemensamma regler.

Den senaste tiden har det kommit fler besked från S, till exempel om "språkplikt" för asylsökande och nyanlända.

- Det primära i kväll är att man vill berätta om den nya integrationspolitiken, där man ju har lagt om kursen, säger Anders Svärd.

Elineberg är en stadsdel i Helsingborg där SD gick starkt framåt i förra valet, men det är inte den avgörande orsaken till att mötet hålls just där. Det finns också praktiska orsaker, enligt Anders Svärd.

Källa - 2018-05-08 14:31

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+