Löfven tar med sig människors oro

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Löfven tar med sig människors oro Senaste nytt om flyktingkrisen

Löfven tar med sig människors oro - Den fem dagar långa turnén avslutas i Upplands Bro på fredagen. Stefan Löfven (S) räknar dock med att regeringen och dess ministrar kommer att synas oftare utanför Stockholm i framtiden.

Till Dalarna hade statsministern på torsdagen tagit med sig nästan alla ministrar för att hålla ett regeringssammanträde i Falun. Där presenterade han några mindre nyheter.

Tillväxtverket får ett nytt uppdrag att samordna insatser när en kommun eller region drabbas av företagsnedskärningar med många varsel och uppsägningar. Regeringen presenterade också hur en tidigare aviserad satsning på 490 miljoner för förlossningsvård och kvinnors hälsa ska fördelas . mellan landstingen.

Senare på kvällen skulle Löfven hålla tal och svara på frågor vid ett möte i Grängesberg, som drabbades hårt av gruvnedläggningen i början av 90-talet.

I talen tidigare i veckan har brottsligheten, flyktingmottagningen och ekonomiskt utsatta pensionärer varit stående teman.

Löfven har lovat hårda tag mot brottsligheten.

- Hårdhet mot brottsligheten ingår i vårt samhällsbygge, sade statsministern på Folkets hus i Sveg.

I många glesbygdskommuner vill man ha ökad polisiär närvaro. På torsdagens presskonferens höll Löfven med om att det behövs fler poliser, inte bara i de mest utsatta bostadsområdena i storstadsregionerna.

Löfven har under turnén också betonat att flyktingmottagningen måste vara långsiktigt hållbar och att de som får avslag på asylansökan måste återvända till sina hemländer.

Statsministern har även utlovat trygghet i ålderdomen. Han har lyft fram pensionärer som jobbat i hela sina liv och nu ändå har svårt att få ekonomin att gå ihop. Enligt Löfven har regeringen prioriterat de fattigaste pensionärernas ekonomi och ska fortsätta att göra det.

- Den respekten ska vi visa dem som byggt det här landet, sade Löfven i Sveg.

Några nya satsningar på pensionärer eller fler poliser har dock inte aviserats under resan. Löfven har inte heller lämnat några nya besked om flyktingpolitiken.

På frågan vad statsministern tar med sig från de människor han mött under resan svarar han:

- Jag tar med mig deras oro och ängslan inför framtiden, att polisen inte fungerar tillräckligt bra, att äldreomsorgen behöver förbättras, men jag tar också med mig deras drömmar och förhoppningar.

- Vi har bra möjligheter om vi hjälps åt.

De här platserna har statsminister Stefan Löfven besökt och har kvar att besöka på sin resa genom Sverige:

Måndag: Lessebo, Växjö, Alvesta

Tisdag: Tidaholm, Lidköping, Skövde

Onsdag: Östersund, Vemdalen, Sveg

Torsdag: Falun, Säter, Grängesberg

Fredag: Upplands Bro

Källa: Regeringen

Källa - 2017-02-09 15:36

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+