Löfven till syriskt flyktingläger

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Löfven till syriskt flyktingläger Senaste nytt om flyktingkrisen

Löfven till syriskt flyktingläger - När Stefan Löfven reser till Jordanien i nästa vecka står flyktingkrisen på agendan. Statsministern kommer bland annat att besöka landets fjärde största stad - flyktinglägret Zaatari. Där lever 80000 människor som flytt från krigets Syrien.

Det finns bröllopsbutiker, pizzabud och en huvudgata som döpts till Champs-Élysées. Men Zaatari är långt ifrån en vanlig stad. När Stefan Löfven reser norrut till den jordanska öknen kommer han till ett läger som sedan det öppnade för omkring hundra familjer sommaren 2012 vuxit kraftigt och numera är hem för över 80000 flyktingar, omkring hälften barn.

De flesta syrier som flytt undan inbördeskriget befinner sig i grannländerna. I Jordanien handlar det enligt UNHCR om över 650000 människor, medan landets regering hävdar att det rör sig om över en miljon.

"Jordanien är ett av de länder i världen som tagit emot flest flyktingar från Syrien. Sverige är stor bidragsgivare till de organisationer som finns på plats, såsom UNRWA och UNHCR. Det är viktigt för statsministern att besöka flyktingläger och på plats följa arbetet" skriver Stefan Löfvens pressekreterare Ingela Nilsson i ett mejl.

Under tvådagarsbesöket i Jordanien, som inleds söndagen den 14 augusti, ska Löfven också träffa premiärminister Hani Mulki och delta i ett seminarium om jobbskapande för unga.

Källa - 2016-08-05 12:04

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+