Lycka till, Löfven

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Lycka till, Löfven Senaste nytt om flyktingkrisen

Lycka till, Löfven - Statschefer och regeringschefer för FN:s 194 medlemsstater presenterar sina visioner under generaldebatten som inleds i dag. De flesta tal bevakas dock bara av artiga - men uttråkade - praktikanter.

Det verkligt viktiga är nämligen inte programförklaringarna som presenteras i den pampiga talarstolen, utan de möten som hålls vid sidan av. USA:s avgående president Barack Obama har bjudit in till Leader's summit on refugees, en konferens som syftar till att världens ledare ska enas om att dels ge mer bistånd och dels förbinda sig att ta emot fler kvotflyktingar. Statsminister Stefan Löfven är medvärd för mötet. Han förklarade detta i ett pressmeddelande i juni med att "det kan inte bara vara några länders ansvar att erbjuda skydd och hjälp".

Därför vore det naturligtvis bra om fler länder ville ta emot flyktingar på laglig väg. Men sannolikheten att konferensen mynnar ut i något betydelsefullt är försvinnande liten. Inte ens de 28 EU-länderna har levt upp till interna överenskommelser om att avlasta Grekland och Italien genom att omfördela syriska flyktingar. Att nå överenskommelse med ännu fler, och mer disparata, länder blir svårt. Genomförandet blir ännu svårare. Vid varje givarkonferens i FN är det många som lovar att hjälpa, men sedan ignorerar inbetalningskorten.

Lycka till, Löfven. Sällan har jag hoppats så mycket på att få fel som nu.

Källa - 2016-09-20 07:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+