Moderaterna vill också ha asyltak

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Moderaterna vill också ha asyltak Senaste nytt om flyktingkrisen

Moderaterna vill också ha asyltak - Tobias Billström pekar på att historiskt sett när EU-länder har infört nya regler så har det påverkat andra EU-länders asylmottagning.

- Från Moderaternas sida så ser vi det som självklart att om Tyskland nu går i riktning mot att införa ett tak så är det en väg som Sverige också bör slå in på, säger Billström.

Tobias Billström uppger att Sverige bör titta närmare på möjligheten att sätta ett tak för hur många personer som vi kan ta emot som asylsökande per år, "givet våra integrationsförutsättningar".

Billström pekar på att Tyskland liksom Sverige har tagit emot många asylsökande och menar att tyskarna nu har kommit till insikt om att en stor asylinvandring påverkar möjligheten att integrera alla människor.

Han tycker att Sverige tar emot ett stort antal människor och att det har varit så under lång tid, även före toppåren 2012-2015. Förra året var antalet asylsökande drygt 25 000.

Moderaterna beslutade på sin stämma i höstas att partiet ska driva på för att EU på sikt avskaffar rätten att söka asyl inne i EU. I stället ska asylprövningen ske utanför unionens gränser.

M-förslaget innebär också att de som anses ha skyddsskäl ska hämtas till EU-länderna, som ska ha fastlagda nationella flyktingkvoter.

Källa - 2018-01-12 14:39

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Bilda regering efter valet
 4. Flyktingkaravanen
 5. Fabian fjälling
 6. Ibrahim Nasrulleyev
 7. Nya lagar 2017
 8. Förbjud religiösa friskolan
 9. Peter springare
 10. Leif ivan karlsson morfar

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+