Nazister överklagar bombdomar

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Nazister överklagar bombdomar Senaste nytt om flyktingkrisen

Nazister överklagar bombdomar - Två av de tre män som dömdes till långa fängelsestraff för de uppmärksammade bombdåden i Göteborg överklagar nu domarna.

Männen, som har tidigare kopplingar till nazistiska motståndsrörelsen, dömdes för "allmänfarlig ödeläggelse" sedan två bomber - en utanför en lokal för Syndikalisterna och en vid ett flyktingboende i Västra Frölunda - detonerat. Bomben vid flyktingboendet orsakade livshotande skador hos en anställd vid förläggningen. Enligt åklagaren hade männen politiska motiv för att placera ut sprängladdningarna.

I sina överklaganden yrkar männen, 23 respektive 50 år, via sina försvarare att frikännas helt och att det utdömda skadeståndet på 197000 kronor till den skadade mannen ska ogillas.

Sedan tidigare har också kammaråklagare Mats Ljungqvist vid riksenheten för säkerhetsmål överklagat domarna och yrkat att de två männen som nu överklagat också döms för mordförsök, som de friades för i tingsrätten.

Det är oklart om den 20-åring som dömdes till 18 månaders fängelse för medhjälp till ett av brotten också kommer att överklaga.

Källa - 2017-07-28 10:23

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+