Nytt larm om hängande flyktingar

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Nytt larm om hängande flyktingar Senaste nytt om flyktingkrisen

Nytt larm om hängande flyktingar - Ett nytt larm utfärdas om att flyktingar tar sig till Sverige hängande under lastbilar. Den här gången är det färjebolaget HH Ferries som uppmärksammar den livsfarliga flyktvägen.

Flera migranter har de senaste dagarna hängt sig fast på eller under lastbilar på väg till Sverigefärjan i danska Helsingör. Det skriver rederiet HH Ferries i ett brev till sina kunder, rapporterar den danska nyhetsbyrån Ritzau.

"Det är naturligtvis en olycklig och potentiellt mycket farlig situation som dessa människor försätter sig själva och andra i", skriver rederiets vd Henrik Rørbæk i brevet.

Tillströmningen av migranter som vill ta sig från Danmark mot Sverige har ökat de senaste veckorna, enligt Danmarks Rederiförning.

- Vi ser denna tendens, som vi också har sett vid Engelska kanalen. När fordonen stannar på väg ner till färjan smyger de sig upp under lastbilarna, säger Jakob Ullegaard i rederiföreningen till Ritzau.

Tidigare i veckan uppgav svensk polis att privatpersoner vid minst två tillfällen uppgett att de sett migranter som använt samma flyktmetod. I det ena fallet hade någon sett personer under en lastbil på E 6 i Helsingborg, i det andra sågs personer lämna en lastbil på en rastplats i Helsingborgstrakten.

Källa - 2016-04-29 10:03

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+