Ola Tedin Odemokratiskt i EU parlamentet

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Ola Tedin Odemokratiskt i EU parlamentet - EU-parlamentariker från Storbritannien ifrågasätts nu öppet av kollegor. Inför parlamentets kommande omfördelning av viktiga poster kan brittiska ledamöter med tunga uppdrag ställas åt sidan. Det är lika olyckligt som odemokratiskt.

Den avgående premiärministern David Cameron har överlåtit åt sin efterträdare att bli den som ska trycka på startknappen för en process som hotar att ställa hela unionen på huvudet. Av allt att döma blir det inrikesminister Theresa May som tar över. Att det kan ske först i september ökar tyvärr på ovissheten ytterligare.

Utgången av folkomröstningen har satt igång destruktiva krafter inom Europaparlamentet, unionens folkvalda del. I Ekot klagade moderaternas EU-parlamentariker Christofer Fjellner över ett växande motstånd mot att brittiska ledamöter får förlängt förtroende på tunga utskottsposter. "Det är inte bara, tycker jag, att bryta mot reglerna, det är dessutom rent odemokratiskt", menade Fjellner.

Storbritanniens väljare har slängt en stor tunna grus i EU:s maskineri. Som om inte unionen redan hade allvarliga problem som flyktingkris, tilltagande rysk revanschism och lågfrekvent eurokris att brottas med.

En del av ansvaret faller tyvärr tillbaka på David Cameron själv. Han spelade med hela EU:s framtid för att vinna en maktstrid inom det egna partiet och det hade varit klädsamt om han ansökt om utträde när det stod klart att brexit vunnit.

Därmed inte sagt att en handfull EU-parlamentariker ska låta sin besvikelse slå över i småaktig obstruktion. Storbritannien är fullvärdig medlem i EU tills paragraf 50 aktiverats.

Det kan inte några EU-parlamentariker föregripa.

Källa - 2016-07-11 16:41

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+