Ordkrig om fängslad Sea Watch kapten

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Ordkrig om fängslad Sea Watch kapten Senaste nytt om flyktingkrisen

Ordkrig om fängslad Sea Watch kapten - Den 31-åriga tyskan sade i en intervju med italienska Corriere della Sera att hon ber om ursäkt för att hon på lördagen trängt sig förbi det italienska militärfartyg som försökte blockera båten köra in i Lampedusas hamn. Rackete menar dock att hon inte hade något val.

Vissa av de 40 migranterna, som varit på båten i över två veckor och varav många inte kunde simma, var så desperata att de kunde slänga sig i vattnet och då drunkna, sade hon.

Carola Rackete har satts i husarrest. Hon anklagas både för flyktingsmuggling och för att ha trängt sig förbi militärfartyget och därigenom utsatt fyra poliser för livsfara.

Tysklands president Frank Walter Steinmeier sade på söndagen i tysk tv att "någon som räddar människors liv kan inte räknas som en brottsling".

Italiens inrikesminister Matteo Salvini svarade snabbt: "Vi ber vänligt Tysklands president att bry sig om vad som händer i Tyskland och, om möjligt, be sina medborgare att inte bryta mot italienska lagar. "

Efter Racketes gripande har två tyska tv-personligheter startat en donationskampanj för att täcka kostnaderna för hennes försvar. På söndagskvällen hade motsvarande över sex miljoner kronor samlats in.

En annan kampanj som lanserats av en italiensk aktivist på Facebook har samlat in motsvarande omkring fyra miljoner kronor.

Källa - 2019-06-30 21:50

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+