Paret häktat för mord oklart kring nya fynd

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Paret häktat för mord oklart kring nya fynd Senaste nytt om flyktingkrisen

Paret häktat för mord oklart kring nya fynd - Den 41-åriga kvinna och den 18-årige mannen som misstänks för mord och mordförsök i Arboga i augusti har häktats.

Båda häktades på sannolika skäl - den starkaste misstankegraden - misstänkta för mord på kvinnans far och mordförsök på hennes mor i en sommarstuga i Arboga.

Kvinnan kom in i rättssalen i Västerås tingsrätt med ett grått tyg över huvudet och hon behöll det på när hon satte sig ner.

Förhandlingen skedde bakom stängda dörrar.

Den 18-årige mannen häktades först av de två. Hans advokat säger att klienten - som kom in i rättssalen med händerna för ansiktet - förnekar brott.

18-åringen kom förra året till Sverige som asylsökande från Afghanistan, rapporterar SVT Nyheter. Han ska som ensamkommande barn ha bott på det boende som den 41-åriga kvinnan drev.

Medan hans tolk förklarade för honom vad rätten hade beslutat stirrade den misstänkte ner i bordet. Det ser ut att vara en vältränad ung man, men medan advokaten talade satt han hopsjunken med sammanbiten min.

Han dolde ansiktet bakom ett vitt papper när han gick ut ur rättegångssalen genom en bakdörr.

De misstänktas advokater har belagts med yttrandeförbud. Det är mycket oklart vad åklagare och polis hittat för nya fynd som gör att 18-åringen och 41-åringen återigen gripits för brottet och nu häktats.

- Om vi gick ut med uppgifter om utredningen nu skulle vi riskera att förstöra för de åtgärder som vi anser att vi måste ta nu, säger Anders Hedström, polisens presstalesperson, som är på plats i rätten.

Kammaråklagaren Jessica Wenna skriver i ett pressmeddelande:

"Jag har bedömt att utredningen räcker för att begära dem häktade på sannolika skäl missänkta för mord och mordförsök".

Paret greps i tisdags i norska Trondheim. De har varit anhållna i sin frånvaro och internationellt efterlysta för mordet på 41-åringens pappa och mordförsöket på hennes mamma.

De två har tidigare varit anhållna för de brott de nu begärs häktade för. Den gången lades ingen häktningsframställan fram med motivering att bevisningen inte höll. Paret uppgavs dock vara fortsatt intressant i utredningen.

Kvinnan och mannen greps först på Arlanda den 16 augusti. När de släpptes reste kvinnan till Thailand. Hon ska sedan ha tagit sig till Norge där pojkvännen, enligt uppgifter till SVT Västmanland, väntade på ett hotellrum.

Trots att kvinnan ansågs intressant i en mordutredning hade hon inte reseförbud.

Källa - 2016-09-02 19:11

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+