Polisen Behöver vi så ingriper vi

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Polisen Behöver vi så ingriper vi Senaste nytt om flyktingkrisen

Polisen Behöver vi så ingriper vi - Organisationen har fått tillstånd av polisen att sätta upp tält, hålla seminarier, debatter, torgmöte och sprida information i Visby under fredag till söndag.

Beslutet fattades efter att Region Gotland gett NMR klartecken att hyra mark i Almedalen, något man senare sade sig ångra, och bad polisen att dra tillbaka tillståndet.

- Vi vet om att de har sina tider och vi vet hur folk upplever dem. Vi har fått mycket mejl och har varit i kontakt med Region Gotland, som också har fått mycket mejl om varför de fått tillstånd. Vi kommer att finnas på plats och vi kommer att förklara vårt arbete och behöver vi så ingriper vi, om det sker ordningsstörningar eller brott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Organisationen Civil Rights Defenders har överklagat polisens beslut att låta Nordiska motståndsrörelsen vara på plats i Almedalen. Ett beslut från förvaltningsrätten i Stockholm väntas i början av veckan.

Nordiska motståndsrörelsen, som även gått under namnet Svenska motståndsrörelsen, låg bland annat bakom attacken mot en antirasistisk manifestation i Stockholmsförorten Kärrtorp 2013. Tre män med koppling till rörelsen väntar på domar för bombdåd mot Syndikalisternas lokal i Göteborg 2016 och ett flyktingboende i Västra Frölunda 2017, där en städare fick livshotande skador.

TT: Hur påverkar deras närvaro er insats?

- Vi planerar för de händelser vi har kännedom om. Tillståndet skrevs på i april, så det här har vi vetat om.

TT: Vad krävs för att ni ska ingripa för exempelvis hets mot folkgrupp?

- Vi gör en polisiär bedömning på plats, det går inte att säga i förväg, säger Towe Hägg.

Kritiken mot deras närvaro har kommit från bland andra statsminister Stefan Löfven, som anser att arrangörer av evenemang som Almedalsveckan borde tänka till lite extra innan antidemokratiska krafter släpps in.

- De vill ju krossa demokratin och då får vi fundera allihop om vi ska ge dem de här demokratiska plattformarna, som alla andra, när vi själva anordnar det, sade Stefan Löfven till TT i fredags.

Källa - 2017-07-02 10:59

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+