Regeringen presenterar polissatsning

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Regeringen presenterar polissatsning Senaste nytt om flyktingkrisen

Regeringen presenterar polissatsning - Inrikesminister Anders Ygeman (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) håller på förmiddagen presskonferens för att presentera resurser till polisen och säkerhetspolisen i den kommande budgetpropositionen.

I budgetunderlaget som polisen skickade in till regeringen i våras begärde man en anslagshöjning på 3,9 miljarder kronor fram till 2020. De pengarna vill man använda för att anställa 2 000 poliser och 1 300 civilanställda. För 2017 ville man ha en anslagshöjning på runt 800 miljoner kronor.

Sedan budgetunderlaget lämnats in har dock polisen fått 283 miljoner kronor extra i vårändringsbudgeten för 2016. Även säkerhetspolisen fick extra resurser för kampen mot terrorism.

Polisen och tryggheten i samhället har blivit en het politisk fråga det senaste året, bland annat på grund av ökat terrorhot och förra årets stora antal asylsökande som tärt på polisens resurser. Dessutom finns ett stort missnöje inom polisen med den omorganisation som pågår. M, KD, C föreslog i våras pengar till 2 000 fler poliser. Liberalerna vill se 2 500 fler och SD vill också ha fler poliser.

Både inrikesminister Anders Ygeman och statsminister Stefan Löfven har i sommar, bland annat med anledning av bilbränder och stenkastning mot blåljuspersonal, antytt att regeringen vill ge polisen utökade resurser.

För att klara uppdraget bedömer polisen att det krävs en förstärkning med 2 000 poliser och 1 300 civilanställda till och med 2020. Då krävs ett resurstillskott på 3,9 miljarder kronor åren 2017-2019

Källa - 2016-09-12 10:21

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+