Regeringen vill öka utvisningar

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Regeringen vill öka utvisningar Senaste nytt om flyktingkrisen

Regeringen vill öka utvisningar - Regeringen vill att asylsökande som inte lämnar landet efter avslag snabbare ska kunna utvisas.

Bland annat ska polisen utan förvarning kunna göra razzior på arbetsplatser och kontrollera vilka som jobbar där.

Justitieminister Morgan Johansson (S) och inrikesminister Anders Ygeman (S) håller strax efter lunch en presskonferens för att presentera nya "verktyg" för myndigheterna, inklusive polisen, för att effektivisera återvändandearbetet. Det handlar framför allt om så kallade tvångsvisa återvändanden.

Enligt Ekot på Sveriges Radio vill regeringen bland annat ändra lagen så att polisen opåkallat kan gå in på en arbetsplats för att kontrollera vilka som arbetar där. I dag krävs brottsmisstanke.

Statsminister Stefan Löfven (S) säger till Ekot att det handlar om att se till så att exempelvis papperslösa eller andra inte utnyttjas men medger att det också gäller att upprätthålla en reglerad invandring, personer som har fått avslag på sin asylansökan eller inte har rätt att vistas här ska lämna. 810 jämfört med 2014. Inför 2017 har regeringen föreslagit ökade anslag för utresor för utvisade och avvisade.

Det frivilliga återvändandet har ökat, bland annat för att fler har tagit tillbaka sina asylansökningar eller för att ärenden avskrivits.

Men samtidigt finns det uppemot 20000 ärenden med personer som har fått ett lagakraftvunnet avslagsbeslut och som inte har lämnat. En del av dem har gått under jorden, andra kan inte utvisas eftersom de har oklar identitet, inte har några id-handlingar eller inte kan få några av sitt hemlands myndigheter. Flera länder tar inte emot medborgare som inte vill åka tillbaka.

Migrationsverket räknade i sin senaste prognos från i somras att 28400 kommer att få avslag på sin asylansökan i år, 33200 år 2017 och 34800 under 2018. LÄS OCKSÅ FAKTA: Så många får nej till att stanna i Sverige - land för land

Källa - 2016-09-22 13:25

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+