Så ska friskolor ta emot flyktingbarn

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Så ska friskolor ta emot flyktingbarn Senaste nytt om flyktingkrisen

Så ska friskolor ta emot flyktingbarn - Regeringen är överens med alliansen om att friskolor ska få göra avsteg i kösystemet för att ta emot flyktingbarn.

-Jag blir nästan varje dag uppringd av skolor som vill vara med och göra jobbet, säger utbildningsminister Gustav Fridolin.

De sex partierna presenterar förslaget, som har en bred riksdagsmajoritet bakom sig, i en debattartikel i Dagens Samhälle. Från och med den 1 november kommer friskolorna att få vika fem procent av det totala elevantalet åt flyktingbarn som inte hunnit bo två år i Sverige innan läsåret börjar. Propositionen bygger i hög utsträckning på den utredning som presenterades i januari, enligt utbildningsministern.

-I dag tar tio procent av skolorna emot hälften av alla nyanlända elever, och samtidigt har vi i andra änden skolor som inte har tagit emot en enda nyanländ. Det är klart, att när vi är i den värsta flyktingkatastrofen sedan andra världskriget, och barn kommer direkt från krig och flykt, då måste alla skolor kunna hjälpas åt, säger Fridolin till TT.

Regeländringen kommer i ett första skede att gälla i tre år, för att sedan utvärderas och på sikt kunna bli permanent, enligt Fridolin.

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna står inte bakom förslaget, som är en del av den migrationspolitiska överenskommelsen.

Källa - 2016-05-27 07:40

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+