SD Stopp för flyktingar, genusarbete och HBTQ arbete

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

SD Stopp för flyktingar, genusarbete och HBTQ arbete Senaste nytt om flyktingkrisen

SD Stopp för flyktingar, genusarbete och HBTQ arbete - Kommunens ekonomi har en rad problem, slår SD fast i sitt budgetförslag. Som främsta orsak till detta lyfter partiet fram flyktingmottagandet.

- Den mångkulturella samhällsomvandlingen med enorm mottagning av asylinvandring har havererat, med stora underskott år efter år, säger Hans-Olof Andersson (SD).

Kommunens mångfalds-, HBTQ- och genusarbete är en sorts politisk propagandaverksamhet menar SD. Genom att slopa detta arbete sparas 24 miljoner kronor, fördelat på olika förvaltningar.

- Människors sexuella läggning hör till privatlivet och ska inte gruppkategoriseras. Därför är det konstigt att man i Lunds kommun har konferenser och föredrag för personal för att ändra deras attityder och inställningar, säger Hans-Olof Andersson.

Sverigedemokraterna vill också göra en kommunförvaltningsreform genom att bland annat ta bort kommunens visselblåsarfunktion, minska deltagandet i Almedalsveckan och stoppa fastighetsmässan Mipim.

Partiet vill även spara in på nischad kulturverksamhet och på mångkulturella projekt. På så vis kan sex miljoner kronor lösgöras, menar SD.

Att introducera nyanställda socialsekreterare kostar för mycket, anser partiet som därför föreslår en halvering av tidsåtgången. På så vis minskas socialnämndens pengabehov med 7 miljoner kronor. Slopat stöd till EU-migranter ger en besparing på 1,5 miljoner kronor.

Sverigedemokraterna föreslår också en rad satsningar. Däribland en miljon kronor på avgiftsfria trygghetslarm och förstärkt elevhälsovård - vilket bekostas genom en allmän besparing på modersmålsverksamheten med 3 miljoner kronor. Utbildningsnämnden och barn- och skolnämnderna slipper besparingar. Tre miljoner kronor anslås till att utbilda lärare i att motverka etniska konflikter. 4 miljoner kronor anslås till att stärka barns kunskap om det svenska kulturarvet.

Följ

Källa - 2018-11-07 16:30

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+