Se Hans Roslings bästa föreläsningar här

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Se Hans Roslings bästa föreläsningar här Senaste nytt om flyktingkrisen

Se Hans Roslings bästa föreläsningar här - De flesta känner nog till Hans Rosling tack vare hans pedagogiska föreläsningar om alltifrån flyktingkatastrofer och befolkningstillväxt, till ekonomisk ojämlikhet och klimatmål. Här har vi samlat några av hans guldkorn:

I september 2015 medverkade Hans Rosling i TV4:s Nyhetsmorgon och pratade om flyktingkatastrofen i Syrien. Han var då kritisk till EU:s regelverk som innebär att exempelvis flygbolag riskerar böter om de släpper ombord personer utan giltiga resehandlingar, eftersom det gör det svårare för flyktingar med asylrätt att ta sig till Europa på ett säkert sätt.

I en TED-föreläsning från 2006 punkterade Hans Rosling flera etablerade myter om barnafödsel, ekonomisk ojämlikhet och uppdelningen mellan "Väst" och "Tredje världen".

På två minuter förklarar Hans Rosling vilken del av befolkningen som konsumerar mest fossila bränseln. Du kan förmodligen gissa svaret. . .

Har vissa religioner högre barnafödsel än andra och hur påverkar det i så fall den globala befolkningstillväxten? I en TED-föreläsning från 2012 illustrerade Hans Rosling data och statistik på sitt när,mast patenterade raka och samtidigt humoristiska sätt.

Den här intervjun med Hans Rosling i dansk tv blev viral när den sändes i september 2015. Det blev en intensiv diskussion om mediernas rapportering, och om långsamma förändringar i världen som inte rapporteras i samma utsträckning som plötsliga krig och katastrofer.

Hans Rosling förklarar enkelt och tydligt hur flyktingarna från Syrien har förflyttat sig, både inom landet, till grannländer, och till Europa.

Källa - 2017-02-07 18:47

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+