Slovakien vill minska EUs makt

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Slovakien vill minska EUs makt Senaste nytt om flyktingkrisen

Slovakien vill minska EUs makt - - De avgörande besluten om Europas framtid kan inte definieras av två eller tre medlemsländer, eller av grundarländerna, sade socialdemokraten Robert Fico, vars ministrar och diplomater kommer att leda arbetet i ministerrådet under det kommande halvåret, på en pressträff i Bratislava i går, skriver Euronews.

Omedelbart efter den brittiska folkomröstningen sammanstrålade utrikesministrarna från EU:s sex grundarländer och ett par dagar tidigare hade Tyskland, Frankrike och Italien möte.

I september har Slovakien bjudit in till ett toppmöte utan den brittiske premiärministern, om EU:s framtid efter brexit. De så kallade Visegradländerna - Slovakien, Tjeckien, Ungern och Polen - vill minska EU-kommissionens makt och ta tillbaka befogenheter från EU.

Tidigare i veckan skrev de i ett uttalande: "Nationella parlament måste bli tillfrågade. EU:s institutioner måste hålla sig till sina uppgifter och inom sina mandat. "

Udden är riktad mot EU-kommissionen, som har föreslagit ett permanent flyktingkvotsystem där EU-länderna kan bötfällas om de nekar att ta emot flyktingar. Visegradländerna röstade mot ett tillfälligt kvotsystem för 160 000 flyktingar som en majoritet av EU-länderna enades om i fjol.

Källa - 2016-07-01 14:43

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+