Starkt om eldsjälar

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Starkt om eldsjälar Senaste nytt om flyktingkrisen

Starkt om eldsjälar - I centrum står 27-åriga Emma, som sa upp sig för att på heltid ägna sig åt sina vänner på Grytan. Hon framstår som en helt fantastisk människa, med lika delar varm empati och ordning och reda. Likaväl som hon brinner för asylrätt och humanism vet hon att glesbygden behöver de här människorna, så hon vill att de ska trivas.

Vi får möta den tuffa 23-åriga Samira och den känslige Nedal som nästan går sönder när beskedet dröjer. Vi följer Wazir som jobbat på en människorättsorganisation i Afghanistan och nu söker jobb så att hans fru och deras barn kan komma och återförenas med honom.

Serien är okonstlat gjord, med styltig speakerröst och funktionellt foto varvat med nyhetsinslag om flyktingsituationen i Syrien och vid Europas portar - och den är fascinerande, stark tv.

Emma blir en representant för alla aktivister som arbetar för flyktingar i det tysta: för sådana som Malmöföreningen Kontrapunkt och alla de privatpersoner som strömmade till i höstas för att möta flyktingar på Centralen. De körde folk, bredde mackor, upplät sovplatser, sjukvårdade och hjälpte till med byråkratin - och de gör det hela tiden, helt ideellt.

Det finns något oändligt hoppfullt i det, och i att på bästa sändningstid få lära känna några av dem som på sista tiden reducerats till "systemkollaps". Fördomar skingras.

Ta Yassine, en av de marockanska unga män som drivit runt illegalt i Europa i åratal. När han ska avvisas vinkar en väldigt ledsen Östersundsfamilj av honom. "Han är en hur fin kille som helst", säger den unge pappan.

"Känn dig som hemma" sänds i SVT och finns på SVT Play.

Källa - 2016-05-04 14:46

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+