Storfinansen ska inte styra landet

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Storfinansen ska inte styra landet Senaste nytt om flyktingkrisen

Storfinansen ska inte styra landet - Jag är så jävla trött, som Peter Springare brukar säga, men anledningen är en helt annan.

En företrädare för Moderaterna har suttit i en morgonsoffa och gjort analysen att SD faktiskt sitter i Sveriges riksdag och därför är det naturligt att samtala med dem och till och med kanske samarbeta med dem.

Ingen av oss har tyvärr kunnat undgå att SD sitter i riksdagen, men det gör Vänsterpartiet också. Ändå har jag aldrig hört en Moderat säga att det är naturligt att samarbeta med Vänsterpartiet "De sitter ju faktiskt i Sveriges riksdag"

Varför är det då naturligt med samarbete åt det ena hållet, men inte åt det andra?

Som alltid med Moderaterna, så har det att göra med skatterna.

Ett parti som vill höja skatten är enligt Moderaterna omöjligt att samarbeta med. Ett invandrarfientligt parti med rötterna i nynazismen är inte omöjligt att samarbeta med, så länge de går med på Moderaternas skattesänkningar, och det gör ju SD. Villkorat naturligtvis från SD med en ännu mer invandrarfientlig politik.

Behöver vi då skattesänkningar, eller behöver vi skattehöjningar?

Ja, naturligtvis kostar det pengar att bibehålla en trygg välfärd. Den måste finansieras. Av alla. Solidariskt.

Att Alliansen nu skriker högt för en skattehöjning som för människor med en månadslön på över 50 000 i månaden skulle innebära 200 kronor mer i skatt är obegripligt. Den enda rationella förklaring jag kan komma på, är att man är rädd för att detta bara är början. Man kan ju alltid hoppas att de har rätt.

Svenskar med låga eller medelinkomster betalar solidariskt sin skatt. De har ingen möjlighet att skatteplanera eller flytta pengar till skatteparadis.

Samma sak gäller inte för den översta eliten. Det finns till och med speciella rådgivare som kan hjälpa dem att undvika betala "onödig" skatt! "Vi kan inte ta emot så mycket flyktingar. Välfärden hotas!" Att man inte skäms!

Samma sak gäller för våra företagare. Småföretagare betalar solidariskt sin skatt. De har heller ingen önskan att göra så. De vill bara ha enklare regler, så de i lugn och ro kan sköta sitt företag

Storföretagen har däremot alla möjligheter. Konkurrensen är stor mellan länder att erbjuda förmånliga villkor för den som vill undvika att betala "onödig" skatt i det land man är verksam. "Flyktingarna skapar systemkollaps!" Att man inte skäms!

Den fria rörligheten av kapital har skapat ett politiskt klimat där politiker är livrädda för att förarga "marknaden". "Får de inte förmånliga villkor så flyttar de sin verksamhet utomlands. "

Jag säger: Syna bluffen! Vill ni inte betala för ett välordnat samhälle som möjliggör ett bra affärsklimat, så flytta då! Ni har ju redan flyttat all produktion som innebär så kallade enkla jobb till länder som vi aldrig kan konkurrera med lönemässigt utan att drastiskt sänka standaren för människor till en nivå som ingen i Sverige hade accepterat. Vill ni flytta arbeten som kräver högre kompetens till en bananrepublik för att undvika skatt, så varsågod. Vi får väl se om den välutbildade personalen följer med, eller om de föredrar att starta eget i ett land som inte accepterar hur stora sociala klyftor som helst.

Vi har en kapitalekonomi som kommer undan sitt ansvar gång på gång.

Bankerna spekulerar vilt med våra pengar i tron att de är för stora för att tillåtas gå under. Jag säger bara; testa oss! Jag tror aldrig att svenska folket kommer att acceptera att betala en dålig affär till. Låt bankerna ta ansvar för sina handlingar, så ska ni se att riskaversionen sätter in. Det är inte lika kul att riskera sina egna pengar.

Höj skatten kraftigt på kapital. Pengar som genererar pengar gör ingen samhällsnytta. Det gör inte heller vinstutdelningar. Hur kan ett företag bli starkare genom att dela ut sina pengar? Beskatta vinstutdelningar kraftigt. Det skulle ge incitament till investeringar och utveckling av företagen istället.

Det är dags att kalla en spade för en spade.

Människor som flyr för sitt liv är inte orsaken till en hotad välfärd.

Orsaken står istället att hitta hos girigheten. Politiker ska styra landet, inte storfinansen. Därför går det alldeles utmärkt att ignorera SD:s plats i riksdagen.

Källa - 2017-04-04 20:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+