Sverige är bäst i världen för kvinnor

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Sverige är bäst i världen för kvinnor Senaste nytt om flyktingkrisen

Sverige är bäst i världen för kvinnor - Sverige är bäst i världen för kvinnor.

I en stor amerikansk undersökning som görs varje år toppar Sverige - trots den senaste tidens debatt om otrygghet.

Jämlikhet, lönenivå och säkerhet var egenskaper som folk gillar med landet.

Sverige är bästa landet i världen att leva i - för kvinnor. Uppfattningen sticker av mot den senaste tidens debatt i USA, som framför allt Fox News drivit, om hur svenska kvinnor är otrygga. USA är bara 16:e bästa landet för kvinnor, enligt intervjupersonerna. Mänskliga rättigheter, jämlikhet, lönenivå och säkerhet var kategorier som förde Sverige till seger. Tvåa och trea kom Danmark och Norge, följda av Nederländerna och Kanada.

Frågorna i undersökningen handlade om vilket land som är mäktigast, var man helst vill investera pengar och var det är bäst att leva för kvinnor, barn och äldre.


Sverige etta - igen

Skandinavien är även bäst för barn, med Sverige som etta.

I undersökningen fick intervjupersonerna också berätta om vilket land de helst skulle vilja flytta till som pensionärer, i ett scenario där ekonomin inte var ett hinder. Där toppade varken USA eller något europeiskt land utan Nya Zeeland och Australien. När folk valde var de vill slå sig ner som gamla var det vädret som styrde, men också ifall befolkningen uppfattas som vänlig och ifall skatterna är låga.

För första gången tog Schweiz topplatsen totalt eftersom landet anses stå för utbildning, demokrati, bra företagsklimat och livskvalitet. Förra årets etta, Tyskland, halkade ner på grund av terrordåd och flyktingdebatt. Japan ligger på femteplats och USA på sjunde. USA hade försämrat sin placering och det var landets ambitionsnivå vad gäller mänskliga rättigheter, demokrati och företagsrelationer som sänkte betyget. Däremot anses USA fortfarande mäktigast.


Fler än 21 000

Undersökningen, som New York Times rapporterat om, görs varje år av U. S. News & World Report i samarbete med universitet i Pennsylvania och företaget BAV Consulting. Intervjuerna gjordes efter det amerikanska presidentvalet och fler än 21 000 personer har intervjuats.

- De nya rankingarna speglar folks längtan efter ordning, eftersom man framhåller länder som man uppfattar står för neutralitet, stabilitet och diplomati, säger John Gerzema vid BAV Consulting.

Källa - 2017-03-08 07:51

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+