Sverige bästa landet för invandrare

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Sverige bästa landet för invandrare Senaste nytt om flyktingkrisen

Sverige bästa landet för invandrare - Undersökningen har tittat på ekonomisk stabilitet, inkomst, jämställdhet och arbetsmarknaden, skriver The Washington Post.

Även uppgifter från Världsbanken och FN om invandrarmängd i olika länder, och hur många som skickas tillbaka till sina ursprungsländer, har tillsammans med 21 000 intervjuer använts av US News and World Report som ligger bakom rankningen.

- Vår metodik fokuserade inte specifikt på flyktingar, men den tar hänsyn till analyser från FN om immigrationspolitik och integrationsåtgärder, säger Deidre McPhillips, som har varit med och gjort listan.

- Vårt mål var att fokusera på de ekonomiska sidorna av invandring och konsekvenser det kan få på ett lands upplevda ställning i världen, säger hon till tidningen.

Även Norge, Finland och Danmark finns med högt upp på listan. Kanada och Schweiz får positiva omdömen inte bara för sin ekonomi utan även för integrationsåtgärder för invandrare, till exempel språkutbildning.

USA fick höga betyg på grund av de stora mängderna invandrare, men hamnade långt ned på listan på grund av den upplevda ekonomiska ojämlikheten.

Europeiska och nordamerikanska länder landade generellt högst på listan, trots att några europeiska länder hamnade långt ned.

Källa - 2017-07-11 02:44

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+