Tennishall föreslås som flyktingboende

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Tennishall föreslås som flyktingboende Senaste nytt om flyktingkrisen

Tennishall föreslås som flyktingboende - En bygglovsansökan om att förvandla Idalagården till ett tillfälligt flyktingboende har överraskat Veberödsborna.

På fredagen lämnade Liberalerna in en skrivelse till Lunds kommunstyrelse. Partiet föreslår att man ska undersöka om tennishallen kan bli flyktingboende istället.

Samtidigt skulle Idalagården kunna drivas av företag, föreningar och privatpersoner.

Camilla Neptune är både Veberödsbo och Liberalernas ersättare i tekniska nämnden.

- Många har reagerat. Idalagården är kär för Veberödsborna. Varför har man inte haft en dialog om det här, så att det blivit förankrat. Man ska inte bortse från Veberödsbornas enorma kreativitet, säger hon.

Veberöds tennisklubb är dock inte riktigt med på noterna.

Ordföranden Christer Atterling svarar på mejl att klubben vill ha en "förutsättningslös diskussion" med kommunen om hur hallen kan fortsätta att användas till i första hand idrott.

"Vi bedömer att tennishallen i Veberöd inte är lämpad för någon form av boende utan mycket stora förändringar och tycker att det vore synd om så bra förutsättningar för att spela tennis gick till spillo", skriver han.

Christer Atterling berättar att diskussionerna om Idalagården lett till att Veberöds tennisklubb och Föreningsalliansen i Veberöd gått ut och frågat föreningarna vilka behov de har, med sikte på att tennishallen skulle kunna användas av fler.

Olika föreningar har tidigare hyrt in sig i Idalagården, bland annat brukshundsklubben som flyttat till andra lokaler.

- Väldigt få använder Idalagården idag. Men man har knappt vetat hur man kunnat boka den, så vad är orsak och verkan, undrar Camilla Neptune, som står bakom förslaget att titta på tennishallen som flyktingboende istället.

Hon ser nya möjligheter när nya Idalaskolan och en idrottshall byggs. Vid idrottsturneringar och kulturaktiviteter skulle exempelvis ett café i Idalagården tillföra mycket, anser hon.

Källa - 2017-02-03 17:02

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+