Trump anklagar amerikanska domstolar

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Trump anklagar amerikanska domstolar Senaste nytt om flyktingkrisen

Trump anklagar amerikanska domstolar - Under onsdagen talade USA:s president Donald Trump inför MCAA, en samlingsorganisation för poliser.

Där talade han främst om lag och ordning, men kom även in på den domstolsprocess som pågår mot de nya inreselagarna.

- Jag ska inte kalla domstolarna partiska, men de verkar vara väldigt politiska, säger Trump.

Den senaste veckans rapportering från Vita huset har i stor utsträckning handlat om det inreseförbud som Donald Trump införde i slutet av februari.

Förbudet, som handlar om ett flyktingstopp och ett stopp för medborgare från sju olika länder, fick stark kritik och kom sedan att upphävas av amerikansk domare.

När Trump talade på MCAA:s vinterkonferens började han med att citera den lagstiftning som länge har gällt angående utlänningar.

- "När presidenten anser att utlänningars inresa i USA kommer att vara skadlig för amerikanska intressen kan han, genom kungörelse, förbjuda inresningar för alla utlänningar under en period som han anser nödvändig". Alla förstår det här, oavsett om du är advokat eller inte, säger Trump.

"Gör vad som är rätt"

Han fortsatte sedan med att rikta stark kritik mot domstolarna och den process som nu pågår, vilken han menar kan riskera USA:s säkerhet.

- Lyssnar man på advokater, på båda sidor, talar de om grejer som inte har med saken att göra. Jag kunde inte tro mina öron. Jag vill inte kalla domstolarna partiska, men de verkar vara väldigt politiska. Det vore bra för vårt rättssystem om de kunde göra vad som är rätt, säger Trump.

Den nyligen installerade presidenten fortsatte sedan med att måla upp flera potentiella hot mot USA.

- Vi är i fara på grund av det som händer. Det är därför den här regeringen gör sitt jobb och gör det så snabbt. Jag har lärt mig mycket under de här två veckorna, däribland att terrorism är ett större än någon i vårt land förstår.

"Låt inte de oärliga medierna övertyga er"

Till sist vände sig Trump till åhörarna, de många representanterna för de lokala polismyndigheterna runtom i USA.

Han talade om att de har makten att på gräsrotsnivå komma åt brottsligheten och de personer som vistas illegalt i landet, och passade i vanlig ordning även på att skicka en passning till medierna.

- Ni är föredömen för alla amerikaner, många av dessa vill själva bli poliser. De har stor respekt för er, låt ingen övertyga er om motsatsen. Låt inte de oärliga medierna övertyga er om att så inte är fallet, säger Trump.

Källa - 2017-02-08 16:17

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+