Trump Jr jämför flyktingar med godis

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Trump Jr jämför flyktingar med godis Senaste nytt om flyktingkrisen

Trump Jr jämför flyktingar med godis - Mars Incorporated lägger till att bolaget avstår från ytterligare kommentarer eftersom det skulle kunna misstolkas som marknadsföring.

Nick Merill, talesman för de amerikanska Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton, hör till dem som är starkt kritiska till jämförelsen som den republikanske presidentkandidatens äldste son publicerade på Twitter, illustrerat med en bild av en skål fylld med det färgglada godiset.

"Det här är äckligt", skriver Merill i en kommentar.

I Trump Jr:s inlägg på Twitter framgår att det är pappans presidentvalskampanj som är avsändare:

"Om jag hade en skål med Skittles och berättade att bara tre skulle döda dig. Skulle du då ta en näve? Det är vårt syriska flyktingproblem", står det med Trump Jr:s egen kommentar tillagd under det avslutande "Trump/Pence 2016 - Gör Amerika stort igen".

"Denna bild säger allt. Låt oss avsluta den politisk korrekta agendan som inte sätter Amerika främst #trump2016", skriver han.

Den 48-årige fotografen David Kittos i Storbritannien blev chockad när han fick veta vad som hänt. Bilden av Skittles-godiset han fotograferat och publicerat på Flickr för mer än fem år sedan var plötsligt i centrum för ett politiskt storbråk i USA. Till saken hör att Kittos själv varit flykting och att fotot använts av Donald Trump Jr utan vare sig upphovsmannens vetskap eller tillstånd.

- Jag stöder inte hans politik och jag skulle aldrig ta emot hans pengar för att han skulle få använda den, säger Kittos till BBC News och berättar om sin egen bakgrund.

- 1974, när jag var sex år, var jag flykting från det av Turkiet ockuperade Cypern, så jag skulle aldrig godkänna att denna bild används mot flyktingar.

Källa - 2016-09-20 21:50

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+