Turkiet hotar säga upp flyktingavtal

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Turkiet hotar säga upp flyktingavtal Senaste nytt om flyktingkrisen

Turkiet hotar säga upp flyktingavtal - Regeringen i Ankara har tidigare varnat för att flyktingavtalet mellan Turkiet och EU är i fara om inte turkar får resa in i EU utan visum. Nu har den turkiske utrikesministern Mevlüt Cavusoglu satt en tidsfrist. Senast i oktober ska turkar få rätt att resa fritt till unionen - annars kommer Ankara att säga upp flyktingöverenskommelsen, säger Cavusoglu i en intervju med Frankfurter Allgemeine Zeitung.

- Om det inte blir någon liberalisering av visumreglerna kommer vi att tvingas ta avstånd från överenskommelsen som gjordes 18 mars, säger ministern.

Beskedet är i linje med EU-kommissionens farhågor. I förra veckan flaggade kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker för att överenskommelsen kan komma att kantra.

- President Erdogan har redan antytt flera gånger att han vill skrota den, sade han till den österrikiska tidningen Kurier.

Relationerna mellan Turkiet och EU har blivit allt mer ansträngda efter den misslyckade statskuppen för drygt två veckor sedan. I kölvattnet av kuppförsöket har omkring 60 000 statligt anställda gripits eller fått sparken i Turkiet.

Källa - 2016-08-01 09:06

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+