Turkiet viker inte från visumkrav

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Turkiet viker inte från visumkrav Senaste nytt om flyktingkrisen

Turkiet viker inte från visumkrav - - Samtalen med EU fortsätter men det är uppenbart att vi antingen tillämpar alla avtal på samma gång eller sätter dem alla åt sidan, säger Cavusoglu i en intervju med den tyska tidningen Bild.

Löftet om att ge turkiska medborgare rätt att fritt resa in i EU är en av den turkiska regeringens belöningar för att landet i enlighet med flyktingöverenskommelsen begränsar inflödet av migranter till Europa. Införandet av visumfriheten planerades först till i juni men sköts upp då Turkiet, enligt EU, inte uppfyllde de krav unionen ställt på bland annat hur pass ska se ut och asylansökningar hanteras.

Turkiets vägran att göra ändringar i sin terrorlagstiftning och gripandena och avskedandena av tusentals statligt anställda efter det misslyckade kuppförsöket i juli har satt ytterligare käppar i hjulen. Den tyske EU-kommissionären Günther Oettinger har sagt att han mot bakgrund av utvecklingen i landet inte ser att visumfrihet kan införas i år.

Men Cavusoglu hänvisar till att avtalen stadgar att det ska ske i oktober.

- Det kan inte vara så att vi implementerar allt som är bra för EU medan Turkiet inte får något i utbyte, säger han till Bild.

Källa - 2016-08-15 12:22

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+