Tyskland ett steg närmare invandringslag

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Tyskland ett steg närmare invandringslag Senaste nytt om flyktingkrisen

Tyskland ett steg närmare invandringslag - I juli var den tyska förbundskanslern Angela Merkels regeringskoalition nära att kollapsa efter ett infekterat bråk om asyl- och migrationspolitiken. Nu ser Tyskland ut att vara ett steg närmare en lag som ska reglera arbetskraftsinvandringen.

Den planerade lagen ska avhjälpa bristen på kvalificerad arbetskraft i landet, vars näringsliv länge efterlyst bättre möjligheter för välutbildade människor utanför EU att komma till Tyskland och arbeta. Enligt ett utkast som nyhetsbyrån Reuters har tagit del av ska företag i framtiden inte längre behöva ge företräde till tyskar och EU-medborgare framför arbetskraft från länder utanför EU.

Akademiker och personer med yrkesutbildning ska också få möjlighet att komma till Tyskland och söka jobb - utan att få tillgång till sociala förmåner - förutsatt att de uppfyller vissa kompetens- och språkkrav. Det är dock oklart om lagen kommer att reglera möjligheten för flyktingar och migranter att byta spår från asyl till arbetskraftsinvandring, något som efterfrågas av Socialdemokraterna.

Invandringspolitiken är explosivt stoff i Tyskland, där högerpopulistiska Alternativ för Tyskland (AFD) i höstas valdes in i förbundsdagen med sitt anti-Merkel-budskap och högljudd kritik mot beslutet att släppa in nära en miljon människor i landet 2015.

Parallellt med diskussionerna om arbetskraftsinvandring pågår även förhandlingar mellan regeringen och länder i Sydeuropa om flyktingar och migranter. Den tyske inrikesministern Horst Seehofer vill skicka tillbaka personer som kommit till Tyskland efter att tidigare ha blivit registrerade i andra EU-länder, och i fredags kom uppgifter om att han lyckats övertala Grekland om detta.

Källa - 2018-08-18 08:16

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+