Veckan i bilder Trump och 92 årig drottning

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Veckan i bilder Trump och 92 årig drottning Senaste nytt om flyktingkrisen

Veckan i bilder Trump och 92 årig drottning - En soldat som kämpar för att bevisa sin duglighet i fält, president Trumps militäraktion mot flyktingar som närmar sig USA och världens längsta bro över vatten. SvD:s redaktörer har valt ut de bästa nyhetsbilderna från veckan som gick.

Brexit blir alltmer en fråga om tid.

Premiärminister Theresa May spelar ett högt spel för att få igenom sin linje i förhandlingarna i både Bryssel och det egna parlamentet.

Den brittiska premiärministern har gång på gång bedyrat att man inte alls är långt borta från en uppgörelse i förhandlingarna med EU. Sedan två EU-toppmöten i rad ändå passerat utan resultat börjar allt fler analytiker ana vad May har för plan.

På bilden hälsar hon på Drottning Elizabeth, 92, vid en välkomstceremoni för det holländska statsbesöket i London.

En vitrysk soldat balanserar över en hög skrot vid Volovshchina, 25 kilometer väster om Minsk tisdagen den 23 oktober. Det hela är en del av en tävling där flera dussin soldater tävlar i att forcera oländig terräng för att bevisa vem som är mest redo för strid.

Världens längsta havskorsande bro invigdes tisdagen den 23 oktober 2018 av den kinesiska presidenten Xi Jinping. Till en fyrverkerifylld öppningsceremoni firade den kinesiska makteliten den långa bron, som nu direkt kopplar samman Hongkong med de kinesiska städerna Zhuhai och Macao. Bron öppnar för allmänheten - nästan nio år, efter att det första spadtaget togs.

SvD Världen - omvärldens viktigaste händelser direkt i din mejlkorg

Redan som tonåring var Neneh Marianne Karlsson en kugge i Londons mest vitala och färgsprakande rockmaskineri. Och detta flera år innan hon slog igenom med "Buffalo Stance".

Tillsammans med SvD:s Andres Lokko och Staffan Löwstedt vandrar hon igenom stadsdelen Notting Hill, platsen där allt startade.

Secret Service och andra amerikanska myndigheter upptäckte i veckan ett tiotal rörbomber som var adresserade till demokratiska politiker och Trumpkritiker. President Trump hävdade strax efteråt att skulden för sprängladdningarna, som utreds som terrorbrott, beror på USA:s medier.

Någon "naken sanning" om mordet på journalisten Jamal Khashoggis blev det inte. Men med sitt tal i parlamentet ökade Turkiets president Erdogan trycket på Saudiarabien att ställa de ansvariga inför rätta. Mest talande var han inte en enda gång nämnde kronprinsen Mohammed bin Salman vid namn.

Strax efteråt kom Saudiarabien med en ny beskrivning av vad som hänt när landets utredare konstaterade att det faktiskt handlade om ett överlagt mord.

Över 7 000 människor, enligt vissa uppgifter så många som 10 000, är på väg norrut genom Centralamerika mot den amerikanska gränsen.

Målet för de flesta är att ta sig över gränsen till USA för att påbörja ett nytt liv, skriver The New York Times. Andra planerar att stanna i Mexiko.

Migranterna är huvudsakligen från Honduras. En vanlig anledning till att människor väljer att lämna landet är fattigdom och det utbredda våldet. Honduras är ett av världens mest morddrabbade länder, med mäktiga gatugäng som styr sina respektive områden med skoningslöst våld.

USA:s president Donald Trump har satt in militär vid gränsen och försöker göra karavanen av flyktingar till en valfråga inför kongressvalet den 6 november.

Vinden ställer till det för en medlem i en kinesisk ceremoniell vaktstyrka i Peking fredag 26 oktober när han snor in sig i flaggan. Han är utposterad inför att Japans premiärminister Shinzo Abe ska anlända och välkomnas vid Folkets sal i centrala Peking.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-10-26 15:33

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+