Ericsson kraschade med stallkamrat

Senaste nyheterna om Formel 1

Ericsson kraschade med stallkamrat Senaste nytt om Formel 1

Ericsson kraschade med stallkamrat - Den svenske formel 1-föraren låg på 16:e plats när Nasr beordrades att släppa Sauber-kollegan förbi sig. Men brasilianaren verkade måttligt sugen på att lyda stallets order.

- Det var rätt så klart att han hade lite problem att hålla uppe farten. Jag rapporterade till teamet, de såg det och sade säkert i tio varv att han skulle flytta på sig, säger Ericsson till Viasat.

- Till slut sade jag att för mitt race så måste jag försöka köra om, för jag tappar för mycket tid. Då fick jag klart tecken att göra en attack. Och då blev det som det blev.

Vid omkörningsförsöket körde Marcus Ericsson in i Felipe Nasr och efter kraschen var det färdigåkt för båda två på gatorna i ett stundtals regnigt Monte Carlo. Varför Nasr valde att inte släppa Ericsson förbi sig hade svensken inget bra svar på.

- Han ville väl inte. . . Det var det som hände i alla fall, och det var ett tråkigt avslut på racet.

Lewis Hamilton, Mercedes, tog sin första GP-seger för säsongen. Red Bulls Daniel Ricciardo, som startade i pole position, blev tvåa efter ha förlorat mycket tid under ett depåstopp, medan Sergio Pérez, Force India, tog tredjeplatsen.

Mercedes-föraren Nico Rosberg slutade sjua, men behåller totalledningen.

Källa - 2016-05-29 16:07

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+