Ericsson kraschade i regnet

Senaste nyheterna om Formel 1

Ericsson kraschade i regnet Senaste nytt om Formel 1

Ericsson kraschade i regnet - Brasiliens GP tog slut redan på det 13:e varvet för Formel 1-föraren Marcus Ericsson. Sauberföraren verkade åka lite för nära den vita linjen vid kurvan på väg upp mot start- och mål-rakan, fick vattenplaning, körde in i räcket och blockerade ingången till depån. Säkerhetsbilen kom ut och depån stängde under flera varv.

- Loppet kändes bra, jag hade kontroll på läget. Helt plötsligt så tappade jag bilen på en tiondels sekund. Det är klart det är surt. Men det var svårkört, det såg vi redan på uppkörningsvarvet. I kurvorna kändes det okej, men på rakan vid start- och mål är det otroligt svårkört. Så mycket vatten som ligger där, och det är inte bra för en Formel 1-bil. Tråkigt, såklart, sade han vill Viasat Motor.

När sedan Kimi Räikönnen fick vattenplaning och kraschade rejält på start- och målrakan så rödflaggades loppet, och kom igång först efter en halvtimme.

Loppet pågår ännu.

Källa - 2016-11-13 18:26

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+