Formel 1 vill ha rekordmånga tävlingar

Senaste nyheterna om Formel 1

Formel 1 vill ha rekordmånga tävlingar Senaste nytt om Formel 1

Formel 1 vill ha rekordmånga tävlingar - 2020 blir ett år att se fram emot för den formel 1-intresserade. Kommande säsong kan det bli 22 lopp som körs - fler än någonsin tidigare.

Formel 1 har offentliggjort en preliminär kalender för nästa säsong där två lopp har lagts till och ett har försvunnit från årets 21 tävlingar.

Vietnam kommer att anordna ett statslopp i Hanoi den 5 april, vilket blir det tredje loppet för säsongen. En månad efter det är Nederländerna tillbaka på kalendern. Loppet kommer att köras på den klassiska banan Zandvoort som inte har arrangerat ett formel 1-lopp sedan 1985, då Niki Lauda vann.

Tysklands grand prix försvinner från kalendern. 2019:s lopp i Tyskland kördes på Hockenheimring med Lewis Hamilton som segrare.

Av alla 22 tävlingar på kalendern är det en som fortfarande inte är helt klar. Italiens grand prix på Monza förväntas återkomma men parterna är i dagsläget uppe i kontraktsförhandlingar som håller på att slutföras, skriver Formel 1 på sin webbplats.

Källa - 2019-08-29 11:33

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+