Hamilton beklagar att Malaysias GP försvinner

Senaste nyheterna om Formel 1

Hamilton beklagar att Malaysias GP försvinner Senaste nytt om Formel 1

Hamilton beklagar att Malaysias GP försvinner - Söndagens formel 1-lopp i Sepang i Malaysia blir det sista, på ett tag i alla fall. VM-ledaren Lewis Hamilton beklagar att Malaysias GP försvinner från formel 1-programmet.

- Det är tråkigt att tänka att detta är det sista loppet. Det är det mest utmanande loppet för bilen och teamet, så de tar bort ett av säsongens tuffaste, om inte det allra tuffaste, GP-lopp. Loppet blir svårt att ersätta, säger britten.

Det mest utmanande med tävlingen på Sepang-banan är värmen, uppemot 50 grader varmt i cockpit, och den höga luftfuktigheten, 70 procent. Det gör att en förare svettas bort tre liter vätska under det 1,5 timme långa loppet.

Malaysias premiärminister Najib Rezak sade i våras att allt färre åskådare, både på plats och på tv, ligger bakom beslutet att inte förlänga F1-avtalet.

För ett år sedan ledde Hamilton på Sepang-banan när han tvingades bryta med motorhaveri.

Källa - 2017-09-26 15:03

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+