Hamilton drygade ut ledningen

Senaste nyheterna om Formel 1

Hamilton drygade ut ledningen Senaste nytt om Formel 1

Hamilton drygade ut ledningen - Nico Rosberg var snabbast på samtliga tre tidsträningar och i kvalet inför Tysklands GP. Men när väl söndagens formel 1-race på Hockenheim-banan avgjordes var det Lewis Hamilton, stallkonkurrenten i Mercedes, som var starkast.

Igen.

Britten tog säsongens fjärde raka triumf, den sjätte på de senaste sju VM-deltävlingarna. Rosberg? Han blev bara fyra, bakom även Daniel Ricciardo och Max Verstappen. Tysken fick en dålig start från förstarutan och var bara fyra in i den första kurvan. Han körde visserligen upp sig till andra plats, men efter att ha straffats med fem sekunders tidstillägg efter en incident med Verstappen på det 29:e varvet försvann Rosbergs segerförhoppningar.

Hamilton drygade i och med segern ut avståndet i totalställningen ned till just tysken Rosberg på andra plats. Hamilton leder nu med 19 poäng efter att 12 av 21 race har avgjorts.

Svensken Marcus Ericsson körde upp sig från 22:a och sista startplats till 18:e plats.

Källa - 2016-07-31 15:39

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+