Mercedes utmanas i formel 1

Senaste nyheterna om Formel 1

Mercedes utmanas i formel 1 Senaste nytt om Formel 1

Mercedes utmanas i formel 1 - Att Nico Rosberg överraskande hoppade av formel 1-cirkusen i höstas som alldels färsk världsmästare kom som en chock för Mercedes. Även om kraven är höga är det få som tror att ersättaren Valtteri Bottas direkt ska kunna ta över som segermaskin.

- Jag är redo att tävla. Jag är säker på att jag kan pressa vår bil till dess yttersta gränser, säger Bottas inför sin premiär i Mercedes.

- Jag tror att jag utnyttjat den förberedande tiden perfekt trots att det funnits massor att lära sig i ett nytt stall. Känslan för bilen har ändå förbättrats hela tiden och utvecklingen fortsätter garanterat under tävlingshelgen.

Finländarens intåg tros innebära ett större lugn i Mercedes efter den öppna rivaliteten mellan Hamilton och Rosberg. Den förre Williamsföraren har rutin, men har inte en enda GP-seger på sina 78 starter. Däremot är trefaldige världsmästaren Lewis Hamilton favorit till att ta sin fjärde VM-titel.

Mercedes ser dock ut att utmanas rejält i år. Konkurrensen från inte minst Ferrari är hård. Under testdagarna på Catalunya utanför Barcelona nyligen var både Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel snabbare än Mercedesbilarna.

Men Ferrari var snabbast i testerna förra året också. Sedan blev det samma Gamla Mercedes-visa.

- Det är omöjligt att tippa något. Testerna i Barcelona ger bara en fingervisning om var man står. Efter första VM-loppet vet vi hur bra stallen jobbat under vintern. Riktig klarhet får vi inte förrän efter tre eller fyra lopp, säger Sebastian Vettel.

Källa - 2017-03-23 14:09

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+