Nya regler kan få Alonso tillbaka till F1

Senaste nyheterna om Formel 1

Nya regler kan få Alonso tillbaka till F1 Senaste nytt om Formel 1

Nya regler kan få Alonso tillbaka till F1 - I dagens formel 1 är det några få stall som befinner sig högt och bekvämt i toppen av näringskedjan. Det rör sig framför allt om Mercedes men också om Ferrari och Red Bull.

Det gjorde att Fernando Alonso, som förra säsongen körde för McLaren, lämnade formel 1.

- Anledningarna till att jag lämnade finns kvar fortfarande i och med att ett stall dominerar och loppen är lite väl förutsägbara, säger han.

Inför säsongen 2021 tittar nu formel 1 på att införa nya regler. Stort fokus ligger på att få det jämnare och F1 och Internationella bilsportförbundet FIA har arbetat fram ett antal målsättningar. Bland annat vill man införa hårdare finansiella regler för att de mer resursstarka stallen inte ska vara för överlägsna gentemot de mindre.

De potentiella förändringarna är något som lockar Fernando Alonso, F1-mästare 2005 och 2006, tillbaka till formel 1-cirkusen.

- Jag tror att vi kan hitta en bra mix och därmed få till ett annorlunda formel 1 än det vi ser nu, säger han.

38-åringen gav inget konkret svar på frågan om han redan nu har kontakt med några stall utan nöjde sig med att kort och gott svara: "Alltid".

För Alonso handlar dock den närmaste framtiden om andra åtaganden än formel 1. Bland annat det klassiska Dakar-rallyt i januari.

Källa - 2019-09-06 23:07

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+