Red Bull arvinge fortsätter fly rättvisan

Senaste nyheterna om Formel 1

Red Bull arvinge fortsätter fly rättvisan Senaste nytt om Formel 1

Red Bull arvinge fortsätter fly rättvisan - Thailändaren Yoovidhya, med smeknamnet "Boss", misstänks för att i hög fart ha kört på en motorcykelpolis i centrala Bangkok 2012. Polisens kropp ska ha släpats med bilen i 100 meter. Fallet borde inte ha varit särskilt svårlöst. Ett spår av bromsvätska från den skadade bilen gick att följa till hans familjs muromgärdade hem.

Först skyllde familjen, som äger halva Red Bull-imperiet, på att en hushållsarbetare skulle ha kört lyxbilen, men den historien höll inte när polisen gick vidare med utredningen.

Men trots att misstankarna nu riktas mot Yoovidhya, så har arvingen inte dykt upp till formella rättsförhandlingar och har inte gripits igen, vilket gjort att vissa av brottsrubriceringarna preskriberats.

Misstankarna har däremot inte hindrat honom från att dyka upp när Bangkoks högsocietetskretsar möts, och att han reser in och ut ur landet som han vill.

På torsdagen fick ytterligare domstolsförhandlingar skjutas upp, då hans advokat meddelat att Yoovidhya befinner sig i utlandet.

- Vi kan inte lägga fram formella anklagelser, eftersom den misstänkte inte är närvarande, säger talespersonen Prayut Bejiraguna enligt Reuters.

Den här typen av fall brukar leda till utbrott av ilska i den thailändska allmänheten, vilket kortsiktigt sätter press på rättsväsendet, men oftast rinner ut i sanden allteftersom tiden går.

Red Bull är en energidryck som uppfanns av Chaleo Yoovidhya 1975. Den började säljas som en billig dryck i Asien, innan han slog sina påsar ihop med den österrikiske Dietrich Mateschitz, som upptäckte drycken när han försökte hantera jetlag.

Tillsammans skapade de ett varumärke som förutom drycken kommit att kretsa kring adrenalinstinn extremsport och händelser. I dag står varumärket för ungefär 87 procent av världsmarknaden av energidryck och äger två formel 1-stall, fyra fotbollslag och en flyguppvisningsgrupp. Dessutom sponsrar företaget en rad uppmärksammande händelser, som när Felix Baumgartner hoppade från en heliumballong på 39 000 meters höjd 2012.

Vorayuth Yoovidhyas far Chalerm - son till Chaleo Yoovidhya - är enligt tidskriften Forbes god för närmare 10 miljarder amerikanska dollar.

Källor: Forbes, Red Bull, Bloomberg.

Källa - 2017-03-30 11:05

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+