Ricciardo vann händelserikt F1 lopp

Senaste nyheterna om Formel 1

Ricciardo vann händelserikt F1 lopp Senaste nytt om Formel 1

Ricciardo vann händelserikt F1 lopp - Loppet bröts tillfälligt på grund av skräp på banan, Sebastian Vettel knuffade till Lewis Hamilton när säkerhetsbilen var ute och straffades för farlig körning och Hamilton tvingades byta "huvudkudde" i bilen. Både britten, först, och tysken, något varv senare, var i ledning när de tvingades in i depån lite mer än halvvägs in i tävlingen.

Det hände en hel del under VM-deltävlingen i formel 1 i Baku, Azerbajdzjan.

När de stora kanonerna - Vettel leder förar-VM före Hamilton - ställde till det "stal" Daniel Ricciardo, Red Bull, segern. Australiern startade från tionde rutan och var i början av loppet nere på 17:e plats innan den stora klättringen började.

Valtteri Bottas, Mercedes, krockade med finländske landsmannen Kimi Räikkönen, Ferrari, på första varvet men blev till slut tvåa. Bottas passerade loppets största överraskning Lance Stroll, Williams, på målrakan. Den 18-årige kanadensaren var nia på hemmaplan i Montréal senast och tog i Baku poäng för andra gången i karriären.

Vettel blev fyra och Hamilton femma.

Svenske Marcus Ericsson, som startade trea från slutet i sin Sauber, fick en bra start. Ericsson var en stund uppe på tionde plats och hade chansen att ta säsongens första poäng men fick ge sig i en tuff duell med stallkamraten Pascal Wehrlein.

Källa - 2017-06-25 17:15

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+