Rosberg överlägsen i Sotjis GP

Senaste nyheterna om Formel 1

Rosberg överlägsen i Sotjis GP Senaste nytt om Formel 1

Rosberg överlägsen i Sotjis GP - Mercedesföraren Nico Rosberg hade inte kunnat drömma om en bättre start på årets formel 1-säsong. I söndagens GP i Sotji tog tysken sin fjärde raka seger - 25 sekunder före stallkamraten Lewis Hamilton - och utökade ledningen i sammandraget till 41 poäng.

Efter andraplatser i VM-sammandraget både 2014 och 2015 har Rosberg fått en drömstart i jakten på att upprepa sin pappa Keke Rosbergs bedrift från 1982, att köra hem VM-titeln.

Lewis Hamilton, som vunnit VM två år i rad, startade i femte led, plockade placering på placering och jagade desperat för att komma i kapp Rosberg, men var aldrig nära Rosberg, som i och med söndagens vinst tog sin sjunde seger i följd.

Svenske Marcus Ericsson körde i mål på 14:e plats efter att ha startat sist.

Källa - 2016-05-01 15:50

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+