Säsongens bästa kval av Ericsson

Senaste nyheterna om Formel 1

Säsongens bästa kval av Ericsson Senaste nytt om Formel 1

Säsongens bästa kval av Ericsson - Marcus Ericsson svarade för säsongens bästa Formel 1-kval inför Frankrikes GP. Ericsson, i Sauber, tog sig vidare till andra kvalrundan och slutade på 15:e plats.

- Min första Q2 i år och det är jag nöjd med. Jag tycker jag svarade för en bra insats, säger Ericsson i Viasats sändning.

Framgången kom oväntat sedan Ericssons bil brunnit i slutet av den första träningen under fredagen. Han tvingades stå över det andra träningspasset och noterade bara tre varv under det tredje.

- Det var bra fart i bilen. Tyvärr gjorde jag en liten miss på det sista kvalvarvet i Q2, annars kanske jag kunnat utmana ännu lite mer. Men det känns som vi har hyfsade chanser i racet, säger svensken.

Ännu bättre gick det för Ericssons stallkamrat Charles Leclerc som tog sig till den tredje kvalrundan för första gången och kvalade som åttonde förare.

Lewis Hamilton i Mercedes var snabbast i kvalet och startar från pole position i söndagens race före stallkamraten Valtteri Bottas.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-06-23 17:21

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+