Strategisk seger för Hamilton

Senaste nyheterna om Formel 1

Strategisk seger för Hamilton Senaste nytt om Formel 1

Strategisk seger för Hamilton - Dominanten Mercedes fick ingen bra start på VM-deltävlingen i formel 1 i Montreal. Lewis Hamilton, som startade i pole position, förlorade ledningen till Sebastian Vettel, Ferrari, och trängde dessutom stallkamraten och VM-ledaren Nico Rosberg av banan i andra kurvan.

Britten återtog ledningen men Vettel fortsatte att sätta färg på tävlingen och pressade den regerande världsmästaren, som gjorde ett enda däckbyte mot tyskens två, in mot slutvarven. Hamilton höll sig kall och tog sin femte seger i Kanada.

- Ett fantastiskt lopp. Sväva som en fjäril, stick som ett bi. Den var för Muhammad Ali, sade Hamilton i komradion direkt efter målgång och tillägnade den nyligen bortgångne boxaren segern.

Finländaren Valtteri Bottas slutade trea i sin Williams. Rosberg, som tappade till tionde plats efter fadäsen i starten, klättrade till en slutlig femte plats och har nio poäng till godo på Hamilton i sammandraget.

Marcus Ericsson fajtades som vanligt längre bak i fältet. Svensken rattade in sin Sauber på 15:e plats.

Källa - 2016-06-12 21:55

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+