Tragedi för bilsporten formel 2 förare död

Senaste nyheterna om Formel 1

Tragedi för bilsporten formel 2 förare död Senaste nytt om Formel 1

Tragedi för bilsporten formel 2 förare död - Kraschen inträffade redan på andra varvet i formel 2-loppet på Spa-banan. Fransmannen Hubert och amerikanen Juan Manuel Correa, som har kontrakt med Alfa Romeo, kraschade i hög hastighet våldsamt in i barriären. Även Marino Sato var inblandad men han kunde vandra av banan för egen maskin.

Loppet avbröts strax före 17. 30 och startades aldrig om.

Drygt en och en halv timme senare kom det fruktansvärda beskedet: Anthoine Hubert hade förts akut till sjukhus men hans liv gick inte att rädda, skriver det Internationella bilsportförbundet (FIA) på sin webbplats.

Bilsportförbundet meddelar att Juan Manuel Correas tillstånd är stabilt och att han får vård på ett sjukhus i Liège, Belgien.

22-årige Hubert var född i Lyon och började köra gocart som tolvåring. Han körde bland annat i GP3-serien och i formel 3-EM innan han flyttades upp till formel 2 efter att ha fått stöd av formel 1-stallet Renault.

Kondoleanserna strömmar in och svenske racingstjärnan Marcus Ericsson är en av alla som sörjer fransmannen.

"Hemska, fruktansvärda nyheter. Alla mina tankar är med hans familj och vänner. Vila i frid", skriver Ericsson på Twitter.

Formel 2 är en underserie till den mer kända formel 1-cirkusen och kör sina lopp på samma banor. I morgon ska formel 1-loppet i Belgien köras på Spa-banan.

Sjufaldige formel 1-mästaren Michael Schumachers son Mick kör formel 2, men var inte inblandad i kraschen.

Bilsporten har på senare år gjort stora framsteg när det gäller säkerheten för sina förare. Bland annat har bättre och mer skyddande material byggts in i bilarna och i sidobarriärerna och flera banor har byggts om sedan 1970- och 80-talet då dödliga olyckor skedde med jämna mellanrum.

En av de som omkom inom bilsporten på 1970-talet var den svenske föraren Ronnie Peterson som dog efter att ha varit inblandad i en krasch på Monzabanan i Italien i september 1978.

Hubert är den första förare som dödats under en racehelg inom formel 1 sedan den brasilianske superstjärnan Ayrton Senna omkom i San Marinos grand prix på Imola-banan 1994.

För fyra år sedan avled fransmannen Jules Bianchi efter skador han ådrog sig i Japans grand prix året innan.

Källa - 2019-08-31 19:05

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+