Verstappen vann när Mercedes blev utan poäng

Senaste nyheterna om Formel 1

Verstappen vann när Mercedes blev utan poäng Senaste nytt om Formel 1

Verstappen vann när Mercedes blev utan poäng - Söndagens formel 1-lopp på tyska Hockenheim, det elfte för säsongen, lär summeras som ett av de klart mer händelserika när säsongen ska summeras. Sju förare tvingades bryta, Mercedes blev utan poäng och podiet innehöll en rejäl skräll.

Vann gjorde Red Bull Racings Max Verstappen. Nederländaren var en av få toppförare som klarade av att hantera regnet och de tuffa förhållandena på banan och kunde ta sin andra seger för säsongen.

- Det handlade om att inte göra för många misstag. Svåra förhållanden men fantastiskt att vinna, säger Verstappen i segerintervjun i Viasats sändning.

Bredvid sig på podiet fick han Sebastian Vettel, Ferrari och Toro Rossos ryske förare Daniil Kvyat. Andraplacerade Vettel hade ett mardrömskval i lördags på grund av motorproblem och tvingades starta från 20:e och sista plats. Men skam den som ger sig. Samtidigt som flera andra toppförare hade en tung eftermiddag avancerade tysken uppåt i fältet och tog en imponerande andraplats.

- Det var ett långt race, det kändes som att det inte skulle ta slut ibland. Det var svåra förhållanden men jag är jätteglad, säger Vettel.

Kvyat tog en pallplats säsongen 2015 och söndagens tredjeplats var den första sedan dess för den 25-årige ryssen. Fyra blev även det en stor skräll i form av Lance Stroll. 20-åringen hade inför loppet inte varit bättre än nia den här säsongen.

För Mercedes, den stora dominanten den här säsongen, utvecklades söndagen till en mardröm. Totalledaren Lewis Hamilton fick fem sekunders tidsstraff efter en incident i samband med ett depåstopp. Olyckan fortsatte med elva varv kvar då han tappade kontrollen i en kurva och fick snurr på bilen. Hamilton slutade på elfte plats och blev utan poäng.

Källa - 2019-07-28 17:20

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+