Afghansk soldat dödade USA militärer

Senaste nyheterna om Nato

Afghansk soldat dödade USA militärer Senaste nytt om Nato

Afghansk soldat dödade USA militärer - Minst två amerikanska soldater har dödats och ytterligare två har skadats i provinsen Nangarhar i östra Afghanistan. Gärningsmannen var en afghansk soldat som sköts ihjäl efter attacken som ska ha skett under en gemensam insats i distriktet Achin, enligt en talesman för provinsguvernören.

Talibanrörelsen tog på sig dådet och sade på Twitter att attacken utförts av dess infiltratör. En talesman för den amerikanska militären i Afghanistan hade inga kommentarer till händelsen.

Attacker där afghanska poliser eller soldater använt sina vapen mot utländska soldater har varit ett återkommande problem under Natostyrkornas mångåriga samarbete med de afghanska styrkorna.

Även om de flesta attacker enligt västkällor härrör ur personliga konflikter eller kulturella missförstånd så sprider de misstro mellan inhemska och utländska styrkor

I mars skadades tre amerikanska soldater när en afghansk soldat öppnade eld i Helmandprovinsen.

Källa - 2017-06-10 18:45

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+