Civila uppges döda i USA räd i Afghanistan

Senaste nyheterna om Nato

Civila uppges döda i USA räd i Afghanistan Senaste nytt om Nato

Civila uppges döda i USA räd i Afghanistan - Elva civila - från en och samma familj - har dödats i en amerikansk flygräd i östra Afghanistan, enligt distriktsguvernören i Haska Mina i Nangarharprovinsen. Nato har inte bekräftat uppgifterna.

Enligt distriktsguvernören, Saaz Wali Shinwari, bombades ett fordon som de civila färdades i under torsdagseftermiddagen.

- Elva personer dödades och en skadades. Alla offer, som inkluderade kvinnor och barn, var civila och kom från samma familj, säger han.

En talesperson för det afghanska försvarsdepartementet säger att flygräden genomfördes av utländska styrkor i samarbete med afghanska säkerhetsstyrkor, men säger sig inte ha några uppgifter om dödade civila.

Av de länder som har soldater i Afghanistan är det bara USA som genomför flyganfall. Bland annat har amerikanerna regelbundet flygbombat extremistgruppen Islamiska staten (IS) från luften i Nangarharprovinsen.

Källa - 2017-08-11 14:07

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+