Debattören Ska inte lämna dem i sticket

Senaste nyheterna om Nato

Debattören Ska inte lämna dem i sticket - Donald Trump har sagt att det inte är säkert att USA skulle hjälpa Baltikum vid en eventuell rysk attack.

- Man ska inte lämna sina allierade i sticket men man kan kräva att de faktiskt uppfyller sina åtaganden som är att man ska lägga två procent av bnp på försvaret, säger Fredrik Segerfeldt, liberal debattör, i Expressen TV:s Valstudion.

I en intervju med New York Times i juli fick Donald frågan om Nato-landet USA skulle hjälpa Baltikum vid en eventuell rysk attack.

- Om de har fullföljt sina åtaganden gentemot oss är svaret ja, sa han.

Expressens ledarskribent Anna Dahlberg menar att det gör Trump farlig.

- Han gillar inte att USA betalar för allierades säkerhet. Det är det mest konkret farliga för vår del av världen. Han har ifrågasatt om säkerhetsgarantierna till Baltikum gäller, säger hon.


"Måste ge honom lite rätt ändå"

Fredrik Segerfeldt, liberal debattör och författare, håller med om att det är farligt att Trump ifrågasatt stöd till Baltikum men säger:

- Jag måste ge honom rätt ändå, lite. När jänkarna betalar och européerna inte gör det, då subventionerar amerikanska skattebetalare europeiska välfärdstater. Det hade gjort mig också ganska upprörd om mina skattepengar hade gått till andra länders sjukvårdssystem för att de själva köper vapen. Det är det som blir konsekvenserna. Jag tycker faktiskt han har en poäng. Man ska inte lämna sina allierade i sticket men man kan kräva att de faktiskt uppfyller sina åtaganden som är att man ska lägga två procent av bnp på försvaret.

Källa - 2016-11-01 21:35

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+