FOI Ryssland övar på storskaligt krig

Senaste nyheterna om Nato

FOI Ryssland övar på storskaligt krig Senaste nytt om Nato

FOI Ryssland övar på storskaligt krig - Ryssland har under senare år genomfört allt mer omfattande militära övningar, visar en rapport från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).

Enligt rapporten har militärövningarna gått från att ha varit inriktade på mindre konflikter till att på senare tid handla om att öva på storskaliga krig.

"Ryssland förbereder sig för att utkämpa regionala krig som kan bli utdragna, till exempel mot Kina eller Nato", säger Johan Norberg, forskningsledare inom säkerhetspolitik på FOI, i ett pressmeddelande.

Ryssland genomför strategiska militära övningar en gång om året. Även andra delar av samhället involveras i övningarna för att se hur de kan bistå de väpnade styrkorna.

"De har länge gjort strategiska övningar på ledningsnivå. Det som nu är slående är att dessa övningar sedan 2013 alltmer involverar trupp i terrängen", säger Johan Norberg.

Källa - 2019-02-05 03:10

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+