I medieflödet Corbyn, Navalnyj och Nato

Senaste nyheterna om Nato

I medieflödet Corbyn, Navalnyj och Nato Senaste nytt om Nato

I medieflödet Corbyn, Navalnyj och Nato - Anna Wieslander, Patrik Oksanen och Max Eskilsson är några av de svenska skribenterna i veckans utrikespolitiska mediekrönika.

NATO. Svenska marinen övar tillsammans med västs försvarsallians i Baltops den 4-16 juni. Det är en god förberedelse för höstens stora svenska försvarsövning Aurora, enligt Försvarsmakten.

Det här är en text från SvD Ledare. Ledarredaktionen är partipolitiskt oavhängig med beteckningen obunden moderat.

En del av Trumps poänger under Europabesöket gick förlorade på grund av hans övriga uppträdande, konstaterar Anna Wieslander från Atlantic Council i en kommentar. USA fördubblar nu försvarsstödet till Europa.

CORBYN. Oppositionsledaren klarade inte fredagens partiledarutfrågning i BBC särskilt väl, att döma av en enig presskår. Tanken på att avskaffa de brittiska kärnvapnen och ge Ryssland ett strategiskt övertag verkar ha stört opinionen, enligt Daily Mail.

KREML. Den här videon som redan setts av 21 miljoner tittare får inte visas i Ryssland, enligt ett utslag från en domstol i ett förtalsmål mot korruptionsavslöjaren Alexej Navalnyj, rapporterar nyhetsgruppen Meduza.

ZBIG. Zbigniew Brzezinski, en av den amerikanska utrikespolitikens veteraner och kalla krigare, har dött, 89. New York Times tecknar en bild av hans gärning som också speglar en bit världshistoria.

MERKEL Den tyska kanslerns varningar för Trumps säkerhetspolitiska syn ska tas på allvar, manar Patrik Oksanen i Gefle Dagblad.

LÅNGLÄSNING. EU spås en ljus framtid i en studie från McKinsey.

Mediekrönikör: Mats Johansson

PS. Missa inte Max Eskilsson på Natobloggen om toppmötet.

Källa - 2017-06-03 09:50

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+