I medieflödet Fejkpresidenten

Senaste nyheterna om Nato

I medieflödet Fejkpresidenten Senaste nytt om Nato

I medieflödet Fejkpresidenten - Första veckan i Vita huset blev ingen succé för Trump. 55 procent av väljarna uttalar sig mot hans murprojekt och 59 procent anser att han ska sluta tjattra.

TRUMPLAND. Över 80 lögner på 70 dagar - det är minoritetspresidentens facit under perioden mellan valet och tillträdet, enligt en summering i tidskriften Politico.

Kan Trump anförtros statshemligheter, frågar Joseph Fitsanakis i Intelnews, med anledning av att frågan ställs inom CIA och andra säkerhets- och underrättelsetjänster runtom i världen.

Trump fick tre miljoner färre röster i presidentvalet och har starkare stöd i Ryssland än i USA. Enligt en ny opinionsmätning tror 70 procent av ryssarna att han blir en bra president.

Utöver folk från Trumps valkampanj med ryska kontakter har ett nytt namn dykt upp på listan över undersökta - nationelle säkerhetsrådgivaren general Flynn, enligt Wall Street Journal.

Kina och Ryssland kommer att fylla det utrymme USA lämnar i världspolitiken, tror David Ignatius i Washington Post, med referens till rapporten Global Trends från Nationella underrättelserådet (NIC) som förutspår ökad spänning och konflikt.

DESINFORMATSIA. Nya miljoner satsas av EU för att ge Stratfor ökade resurser att övervaka och bekämpa de ryska påverkansoperationerna inför valen i Europa, enligt The Guardian.

RYSSLAND. Den ryska vapentillverkaren Almaz-Antey förlorade i EU-domstolens prövning av sanktionerna mot företaget efter dess leverans av vapen till separatisterna i Ukraina. Företaget blev känt som tillverkare av de BUK-missiler som användes för att skjuta ner passagerarplanet MH17.

BALKAN. Nygamla konflikter trappas upp, inte bara från serbisk sida. Kanske är det här snarare än i Baltikum som Kreml kommer att testa den nya amerikanska hållningen, tror Denis MacShane i The Independent.

EU/NATO. Europa får skärpa sig när det gäller de nationella försvaren, och lita på att Tyskland tar ledarrollen, skriver Norrköpings Tidningar.

FRANKRIKE. En av Kremls två kandidater i presidentvalet, högerns Francois Fillon, är nu föremål för åklagares utredning efter att hans fru har fått skattemiljoner i lön för att inte arbeta.

DANMARK. Danska elitsoldater sätts in i jakten på IS-terrorister i gränsområdet mellan Irak och Syrien, uppger Kvällsposten.

THERESA MAYBE. Daniel Braw i Svensk Tidskrift imponeras inte av Theresa Mays Brexit-hantering.

GUILLOU. Lena Breitner kommenterar Sveriges Televisions användning av pojkboksförfattaren som expert på spionage utan att korrekt redovisa hans egen bakgrund i branschen.

Mediekrönikör: Mats Johansson

PS. Missa inte Mats Carlbergs artikel på Natobloggen om en önskad repris på EU-omvändelsen (S).

Källa - 2017-01-29 12:12

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+